Brandbestrijding

   Behoud uw bedrijfscontinuïteit met
 onze brand bestrijdingsproducten die
geschikt zijn voor elke omgeving.

Brandbestrijding

// Brandblus- en blusgassystemen

Innovatieve brandbestrijdingsoplossingen

Onze reeks van brandblussystemen voldoen aan de beveiligingsbehoeften van elk type omgeving: grote schepen, kritische gegevenscentra in financiële instellingen, scholen en universiteiten, noodziekenhuizen, olieplatformen met een hoog risico, transportnetwerken, openbare projecten, industriële productiezones, fabrieken en wereldberoemde musea. We helpen u om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen in geval van brand en verminderen de gevolgschade tot een absoluut minimum.

Functies en services met toegevoegde waarde

Brandblussystemen met gas

Blusmiddelen van zowel chemisch als natuurlijk gas zijn uitermate geschikt voor de bescherming van eigendommen. Dankzij innovatieve technologieën kunnen ze nu ook echter gebruikt worden voor persoonlijke beveiliging. Indien water mogelijk schade kan aanrichten aan bepaalde voorzieningen, gebruiken we gasvormige blusmiddelen.

Klik hier voor meer informatie

Brandbestrijding met water

Water is het bekendste blusmiddel omdat het goedkoop is en bijna overal beschikbaar is. Dankzij de compatibiliteit met andere materialen kan water ook worden gebruikt voor veel toepassingen.

Klik hier voor meer informatie

Bestrijding van speciaal brandgevaar

Dit type veiligheidssysteem is geschikt voor hoogwaardige productieprocessen met een hoog niveau van gevaar of speciale apparatuur waarbij een combinatie van elektrische en mechanische brandbeveiligingssystemen nodig is. Het doel is om ervoor te zorgen dat dit systeem de inhoud van de beveiligde ingesloten gebieden, zoals productiezones of ruimtes voor gegevensopslag, niet uitschakelt of beschadigt. Andere voorbeelden zijn koeltorens, procespompen, transformatoren of ingesloten gebieden die explosieven of ontvlambare vloeistoffen, gassen of vaste stoffen bevatten.

Deze toepassingen vereisen een gespecialiseerd brandblussysteem wegens hoge vervangingskosten of mogelijke onderbreking van een productielijn. We bieden systeemplanning, -installatie en -onderhoud van brandbeveiligingssystemen met detectie- en blusmiddelendie specifiek zijn ontwikkeld voor gevaarlijke omgevingen.

Productportfolio

We bieden een groot scala aan brandblussystemen aan, geschikt voor bijna elk type bedrijf van iedere omvang.

Onze gasvormige brandblussystemen omvatten:

INERGEN®

Een milieuvriendelijk, niet-giftig blusmiddel gemaakt van natuurlijk gas (stikstof, argon en koolstofdioxide). De laatste 16 jaar werd dit blusmiddel vaak gebruikt over de hele wereld als voorkeursmiddel om gasvormige branden te bestrijden. Daarnaast blijft het de langst bestaande Halon-vervanger op de markt tot op de dag van vandaag. INERGEN® is absoluut veilig voor mensen. Het is zeer concurrerend qua prijs en neemt geen belangrijke vloerruimte in, aangezien de cilinders ver van het beschermde risico kunnen worden geplaatst. Er zijn momenteel drie typen INERGEN®-systemen beschikbaar, welke afhankelijk van het type brandrisico kunnen worden ingezet.

Natuurlijke brandbestrijding met koolstofdioxide

Koolstofdioxide is het originele "natuurmiddel" dat brand onderdrukt zonder een middel achter te laten dat gevoelige apparatuur kan beschadigen. Omdat er geen restmiddel is dat u hoeft op te ruimen, kunt u weer sneller aan de slag. We bieden systemen aan met zowel hoge als lage druk.

SAPPHIRE™ brandblussysteem

Dit systeem is gebaseerd op de schone chemische blusmiddelen 3M™ Novec™ 1230 brandbeveiligingsschuim. In een normale toestand is het een kleurloze vloeistof die geen elektriciteit geleid en geen effect heeft op papieren producten. Daarnaast heeft het in tegenstelling tot halonsystemen geen invloed op de opwarming van de aarde of het gat in de ozonlaag en voldoet het aan de Europese F-GAS richtlijn. SAPPHIRE™ werkt tegen brand, maakt geen apparatuur nat, neemt weinig plaats in en is veilig voor mensen en het milieu. Het is een goede oplossing voor onder andere een machine- of gegevensbewerkingsruimte, medische laboratoria en telecommunicatievoorzieningen.

ANSUL R-102™ brandbeveiligingssysteem

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor professionele cateringskeukens om brand binnen enkele seconden te kunnen blussen. ANSULEX -LpH is niet giftig of schadelijk voor de gezondheid en laat restanten na die gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een vochtige doek.

Onze brandblussystemen op basis van water omvatten:

Watermist

Watermist biedt bescherming door het vuur snel af te koelen, het vermindert corrosieschade en behoudt de functionaliteit van uw machines en systemen.

MicroDrop®

Onze Johnson Controls HPWM (High Pressure Water Mist) blussysteem is een goedkope blusmethode die een nog fijnere watermist verspreid van puur water en zo de straling van het vuur opneemt zodat dit kan worden geblust. Aan de hand van hoge druk wordt water geatomiseerd in kleine druppels damp die zuurstof verplaatsen om zo het vuur te kunnen blussen. Schade aan het milieu, mensen en eigendommen wordt tot een minimum beperkt.

Technologie en innovatie

We staan bekend om het feit dat we baanbrekende oplossingen ontwikkelen door technologie aan te wenden om in de behoeften van onze klanten te voorzien. Ons doel is altijd om levens en eigendommen te redden: maar dankzij onze toonaangevende doorbraken en technologische innovaties kunnen onze oplossingen meer doen. Ons aanbod voor brandblussystemen biedt hoogwaardige kwaliteit, is milieuvriendelijk en produceert gemakkelijkere en meer rendabele installaties.

Enkele primeurs die Johnson Controls op de markt heeft gebracht zijn:

 • Eerste volautomatisch geïntegreerde brandblussysteem
 • Eerste duurzame inert systeem voor gasreinigingsmiddelen
 • Eerste brandblusapparaat met patroon
 • Eerste damp verminderend schuim
 • Eerste droge en vloeibare middelen om lekken te verminderen
 • Eerste milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare schuimconcentraten
 • Eerste temperatuurgevoelige automatische sproeier
 • Eerste sproeier voor in woningen

Onze merken

Image
Image
Image
Image

Onze klanten

Fincantieri_logo_site_07.png

“Johnson Controls heeft aangetoond het vermogen te hebben om een breed scala van complexe en innovatieve technologieën te ontwikkelen, aan te passen en te installeren om onze schepen zowel veilig als conform de richtlijnen te houden."

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in om de nieuwsbrief van Johnson Controls te ontvangen.

Aanmelden

Contact

Kom in contact:

 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Klant- of technische ondersteuning
 • Upgrade uw beveiligingssysteem
 • Lees meer over Johnson Controls

Contact