Zorgcommunicatie

   Onze zorgcommunicatie-oplossingen
  verhogen de veiligheid, beschermen
 mensenlevens en ondersteunen efficiënte
verpleeg- en zorgprocessen.

Zorgcommunicatie

// Zorgcommunicatie, management en monitoring

Veilige, efficiënte en betrouwbare zorg

De zorgcommunicatieoplossingen van Johnson Controls, waarborgen de veiligheid van de patiënt en ondersteunen de verpleegkundigen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze oplossingen zijn steeds belangrijker geworden door de demografische ontwikkelingen binnen de maatschappij, een langere levensverwachting en een stijgende bewustwording van veiligheids- en risicobeheer in ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarnaast weten we dat de stijgende kosten van de gezondheidszorg nieuwe zorgmodellen vereisen, alsmede efficiëntere, procesgerichte en geïntegreerde oplossingen.

 

Onze zorgcommunicatieoplossingen zijn te integreren binnen andere veiligheids- en beveiligingsoplossingen om tijd te besparen in geval van nood en om essentiële informatie te verschaffen. De systemen van Johnson Controls zorgt dat u de kwaliteit van uw diensten en klanttevredenheid verhoogt.

 

Belangrijkste voordelen

 • Veiligheid: beschermt levens, kan zelfs worden gevolgd om systeemfouten te identificeren, de mogelijkheid om een noodoproep te activeren en mensen in nood onmiddellijk te lokaliseren
 • Efficiëntie: mogelijkheid om minder onnodig te verplaatsen, toegang tot meer informatie op een LAN-netwerk en een aangepaste werkstroom
 • Betrouwbaarheid: Duizenden Johnson Controls zorgcommunicatiesystemen beschermen dagelijks talloze levens
 • Hygiëne: het grootste deel van onze producten kunnen worden gedesinfecteerd of hebben een antibacteriële afwerkingslaag. Dit heeft een groot voordeel wat betreft hygiëne en draagt bij in de strijd tegen schadelijke infecties in ziekenhuizen

Functies en diensten met toegevoegde waarde

24 uur per dag patiëntenzorg

 • Medical 800
 • DR4000
 • CS100

Dwaaldetectie / babybeveiliging

 • Amantag
 • Elpas

Intercom

 • Alphacom

Productportfolio

We bieden een schaalbaar productaanbod van zorgcommunicatie oplossingen aan voor verschillende toepassingen. Daarnaast adviseren en bieden wij u graag de juiste oplossing voor elk soort instelling, waaronder ziekenhuizen, GGZ, gehandicapteninstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, woon zorgcomplexen en thuiszorgorganisaties voor begeleid wonen.

ZETTLER® Medicall® 800

Een wereldleider in veiligheid, systemen en integratie. Medicall 800 is een verpleegoproep en zorgcommunicatiesysteem dat gebaseerd is op LON® bus-technologie en/of voice-over-IP (VoIP) en is ontwikkeld op basis van de norm DIN VDE 0834 1 en 2. Hierbij kan kamerapparatuur met lijnbewaking (DIN VDE 0834 toepassingsgebied 2) of zonder lijnbewaking (toepassingsgebied 1) worden toegepast. Bij gebruik van de juiste apparatuur kunnen systemen met en zonder spraak worden gerealiseerd. Het systeem is tevens te certificeren tot een Medisch Oproep Systeem (MOS).

Het systeem biedt tal van oproepfuncties, directe communicatieopties, verschillende antwoordopties en interfaces van en naar andere systemen. Deze essentiële kenmerken van Medicall 800 zorgen ervoor dat zorgorganisaties efficiënter kunnen werken terwijl ze tegelijkertijd ook de veiligheid van patiënten en personeel verbeteren. ZETTLER® Medicall® 800 is ontworpen en toe te passen in ziekenhuizen, GGZ, gehandicapteninstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen en woon zorgcomplexen.

CS100

Het CS100 verpleegoproepsysteem van Johnson Controls is volledig gebaseerd op TCP/IP. Dit houdt in dat de communicatie tussen de centrale server en de IP-(patiënten)verpleeg-oproepunits loopt via een datanetwerk. Naast een aansluiting op uw standaard netwerkbekabeling zijn er geen andere componenten of interfaces nodig voor communicatie met een verpleeg- oproepunit. De cen­trale server bewaakt continu alle aangesloten units. Naast een IP-verpleegoproep unit is er ook een groot scala local bus verpleegoproep units beschikbaar. De local bus units communiceren met de IP-units op basis van een vierdraadsverbinding (bus en/of sterverbinding). Ook CS100 is ontwikkeld op basis van de DIN VDE 0834 1 en 2. Binnen CS100 is ook spraak via VIOP mogelijk dit naast diverse domotica, zorgregistratie en wireless oproep mogelijkheden. Het CS100 verpleegoproep systeem is tevens te certificeren tot een Medisch Oproep Systeem (MOS).

DR4000

Johnson Controls DR4000 is een zorgcommunicatie( Digitaal en IP) oplossing waarbij gebruikersgemak en efficiëntie voor zowel personeel als cliënt centraal staan. Het systeem kan eenvoudig worden beheerd en ingeregeld vanuit één of meerdere centraal posten. De meldingen vanuit DR4000 kunnen desgewenst volledig worden afgehandeld op het mobile device van de zorgmedewerker(s). Het systeem kenmerkt zich door de vele mogelijkheden en met name flexibiliteit in gebruik. Zo is het systeem naast de nodige oproeptoetsen met escalatieniveaus te voorzien van communicatie, akoestische bewaking en of in cyclus inluisteren van cliëntkamers, CCTV, dwaal detectie en zorg domotica  scenario oplossingen. Koppeling met mobile devices zoals DECT (IP)en Smartphones voor berichtgeving (messaging), spraak en video observatie behoord ook tot de standaard mogelijkheden.

 

Dwaaldetectiesystemen / babybeveiliging

Eenvoudige, betrouwbare identificatie met RFID-technologie. De bescherming van personen en goederen heeft een hoge graad van belang in de in moderne bedrijven en organisaties. Of het nu in de gezondheidssector, openbare instellingen, lokale overheden of de industrie er zijn risicosectoren die intelligente technologie moeten beschermen. Deze RFID-oplossingen zijn gebaseerd op een van de laatste ontwikkelingen in het opnemen van veiligheid relevante informatie en draadloze transmissie van deze gegevens naar een hoger niveau van security management systemen. Belangrijke functie zoals, dwaaldetectie, personen- patiënten- baby- of asset-tracking, mobiele persoon en patiënten oproep worden hiermee mogelijk. Onze oplossing kenmerkt zich verder in installatiegemak en schaalbaarheid tot een volledige IP oplossing.

 

Personen Zoek Installaties

Snelle communicatie is nog steeds belangrijk. Daarom wordt er gebruik gemaakt van Personen Zoek Installaties (PZI) om personen zo snel mogelijk en betrouwbaar te informeren. Vaak wordt de PZI-installatie aangevuld met persoonsbeveiliging om gepaste beveiliging te bieden in elke denkbare omgeving. Aan een klein tekstbericht worden vaak verschillende levensbelangrijke situaties gekoppeld, van bijvoorbeeld reanimatieoproep tot gijzelingsalarm of stille alarmering conform de NEN2575. Snelle betrouwbare communicatie is van levensbelang. Een PZI-systeem is ideaal voor complexe organisaties, zoals ziekenhuizen en GGZ inrichtingen, waarbij een 24/7 bezetting is met veel wisselende diensten.

DECT

Zorgeloos mobiel zijn is mogelijk met een communicatiesysteem welke u overal volgt, waar u ook bent. Een moderne bedrijfsvoering stelt hoge eisen aan mobiliteit van het personeel. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op een en dezelfde werkplek vertoeven, dat is vandaag de dag bijna overal verleden tijd. Het is daarom een goede zaak indien u de sterk gestegen flexibiliteit niet met een gebrek aan bereikbaarheid duur moet bekopen! Die zekerheid geeft Johnson Controls's systeemoplossingen voor draadloze kritische communicatie. Met als belangrijke voordelen dat u altijd vrij en snel kunnen handelen, besluiten kunt doorgeven, achtergrondinformatie kunt binnenhalen en personen naar u toe kunt halen. Precies zoals u dat wilt, door te spreken of door numerieke/alfanumerieke boodschappenfuncties (messaging). Er zijn ook mogelijkheden voor geïntegreerde persoonsbeveiliging en/of stille ontruiming conform de norm NEN2575.

 

Intercomsystemen voor kritische communicatie

De Critical Communication over IP (CCoIP) technologie voorziet in superieure audio kwaliteit en uitgebreide conferentie en groepsoproep mogelijkheden waarmee een snelle verbinding tot stand gebracht kan worden op grote afstand. Johnson Controls intercom over IP biedt VolP, maar gaat veel verder door de toevoeging van nieuwe lP-functionaliteiten en diensten waardoor beveiliging, kwaliteit en betrouwbaarheid worden geïntegreerd en VolP geschikt is gemaakt voor toepassing in kritische situaties. Kritische situaties zoals in ziekenhuizen in operatiekamers, SEH's, kinderafdelingen, parkeergarages. Maar ook bij gehandicapten instellingen met Voice Activity Detection (inluisteren) en audio analytics.

 

 

IQ messenger: één communicatieplatform

Er zijn hedendaags talloze systemen  waaronder: zorgsystemen, dwaaldetectie, CCTV, toegangscontrole, intercom, domotica, kritische communicatiesystemen als DECT, PZI, GSM's van verschillende fabricaten welk steeds meer dienen te worden beheerd en geïntegreerd tot één platform. Door de vele verschillende protocollen op dit gebied is het een aanzienlijke klus om deze systemen te beheren en goed met elkaar te laten communiceren. De IQ messenger biedt hierin de oplossing. Wij kunnen u een compleet geïntegreerd platform voor u verzorgen met in het hart onze IQ messenger communicatieserver, welke het mogelijk maakt bijna alle gangbare systemen en fabricaten samen te brengen tot één, uiterst flexibel beheersbaar geheel. Middels de IQ messenger maken wij het tevens mogelijk om aanvullende hedendaagse technieken toe te voegen aan uw bestaande systemen. Te denken aan akoestische en visuele bewaking, Care Screen oplossing, Smart App en onder andere dwaaldetectie.

Technologie en innovatie

Zorgcommunicatie oplossingen kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande beveiligingssystemen om u tijd en geld te besparen en de efficiëntie te verhogen. We zijn dan ook trots op onze innovatieve oplossingen:

 • Antibacterieel: al onze Medicall 800-toestellen zijn niet enkel wasbaar volgens de reinigingsprotocollen, maar hebben ook een specifieke plastic behandeling ondergaan waardoor ze een antimicrobiële functie hebben.
 • Touchscreen: onze ruimteterminals bieden een uitstekende gebruikersinterface in een 3,5-inch kleuren touchscreen. Hierdoor worden gegevens sneller aangepast en biedt het scherm absolute efficiëntie bij het tonen van de belangrijkste informatie op de juiste plaats.

Onze merken

Image

Onze klanten

Fincantieri_logo_site_07.png

“Johnson Controls heeft aangetoond het vermogen te hebben om een breed scala van complexe en innovatieve technologieën te ontwikkelen, aan te passen en te installeren om onze schepen zowel veilig als conform de richtlijnen te houden."

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in om de nieuwsbrief van Johnson Controls te ontvangen.

Aanmelden

Contact

Kom in contact:

 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Klant- of technische ondersteuning
 • Upgrade uw beveiligingssysteem
 • Lees meer over Johnson Controls

Contact